Броят на жертвите от атентата в Барселона расте, вече се съобщава за най-малко 13 загинали. Припомняме, че по-рано бус се вряза в тълпата от пешеходци на емблематичния булевард Рамбла в каталунската столица. Има и над 20 ранени, сред които и деца. Според местните медии шофьорът на буса е мароканец. Той е избягал от местопроизшествието и се издирва.  Малко по-късно обаче двама въоръжени нахлули в турски ресторант в близост до инцидента и взели двама заложници. Предполага се, че става дума за атентатора и негов съучастник. Чула се е и стрелба на известния пазар Бокерия.

Изведнъж чух ужасяващ шум и цялата улица започна да крещи и да бяга, разказва свидетел на атентата. Паника цареше навсякъде, но полицията дойде много бързо, допълва той.

На мястото са пристигнали осем линейки, хората са уплашени, остановката е изключително напрегната. Според полицията категорично става въпрос за терористичен акт, извършен в разгара на сезона, когато на Рамбла е имало хиляди хора. Барселона е една от топдестинациите на Европа с над 11 милиона туристи, които посещават града годишно. Каталунският премиер Карлес Пучдемон е прекъснал ваканцията си и се връща в Барселона.