Мария Илиева се оказа сред изненадите в старта на Sofia Fashion Week във вторник вечер. Певицата избра най-мащабното модно събитие у нас за премиера на най-новото си парче песен "Fuego". Откриването напълни преобразената зала EFE на столичния хотел "Маринела".  На сцената дефилираха едни от най-популярните лица на родния шоубизнес, а в публиката също бяха забелязани много известни лица.

 Валентин Кулагин, Христо Сираков, Даниел Бачорски, Наско Лазаров и Ива Екимова бяха само част от дошлите да уважат родните дизайнери. 

Първата от четирите вечери бе посветена именно на българските марки и дизайнери. Стартът даде IMANE с дизайнер Антония Стоянова, която е носител на статуетката "Най-добър дизайнер в категория Ready-to-wear" за 2018 на Code Fashion Awards. 

Специално участие в ревюто на дизайнерката взеха и Александра Богданска и "Мис България 2006" Славена Вътова.

Златка Димитрова пък показа своята подкрепа като дефилира за модната марка "Еnigma". Създател на кожените облекла е дизайнерката Анелия, която от години се доверява на плеймейтката за реклама на марката й.

 

Дъщеричката на Наталия Гуркова- Джорджия също взе участие в шоуто. 10-годишната моделка представи модната марка за дизайнерски бижута "Goto" за която дефилираха още деца. Гуркова бе сред публиката и заснемаше всяка стъпка на наследницата си на модната сцена.

Дизайнерката Гери Петрова пък показа нетрадиционни за обществото модели с които впечатли публиката. Създателката на "Vanitta" бе избрала за голяма част от моделите си момичета с по-различни от общоприетите манекенски форми. 

Най-голямата изненада за вечерта бе на Миглена Каканашева, която след тригодишна пауза отново се завърна на подиума на "Sofia Fashion Week". 

Нейната кауза "Активно добро" бе акцентът на представянето й, като многобройните й популярни "ангели" след бурното ръкопляскане от публиката оставиха част от дрехите с които дефилираха в обособените кошове за благотворителната кауза. 

Хитовата дизайнерка прикани всички, които са от София да сортират ненужните вещи и да ги дарят в техните кошове, които ще бъдат в залата и през четирите дни на "Sofia Fashion Week". Събраните пари от продадените вещи ще бъдат дарени на хората, на които дарителите решат, обясни още тя, с което спечели подкрепата на голяма част от гостите на събитието.

Sofia Fashion Week AW 19/20 със силно международно присъствиеНай-мащабното модно събитие в България ще се проведе от 17 до 20 септември в хотел "Маринела"

Мегз събира стари дрехи и вещи по време на Sofia Fashion WeekДизайнерката прикани софиянци да дарят в кошовете на "Активно добро"