Официалната пресконференция за 9-тото издание на най-мащабното модно събитие в България - Sofia Fashion Week AW 19/20, се състоя на 9 септември в зала "Витоша" на хотел "Маринела".

Организаторите на модния проект, собственикът на Code Fashion TV Мария Бонева и ПР-ът Ангелина Ангелова, представиха официалната програма и официалните гости на пресконференцията - нейно превъзходителство посланика на Индонезия Астари Расжид, гл. секретар на турското посолство Есин Топчу, дизайнерите Антония Стоянова от модна къща Imane, Ради Лазарова – дизайнер на марката Blink, Миглена Каканашева/Мегз, Хрисимира Пърпалова от "Хрисима" и Ива Екимова, представител на Christian of Roma.

Организаторът на SFW Мария Бонева сподели програмата за четирите тематични вечери:

Първата вечер с дефилета на Български марки и дизайнери открива IMANE с дизайнер Антония Стоянова, която е носител на статуетката "Най-добър дизайнер в категория Ready-to-wear" за 2018 на Code Fashion Awards. Нейното ревю ще даде старт на Седмицата на модата с атрактивен пърформанс заедно с невероятната Мария Илиева и със специалното участие на Алекс Богданска-Петканова и "Мис България" 2006 Славена Вътова.

Втората вечер, посветена на Haute Couture и булчинската мода, ще стартира с нежната и креативна Берна Шабан и Berna Moda.

В третата вечер, посветена на международните марки и дизайнери, Албена Александрова и "Рошавата гарга" правят впечатляващо завръщане на подиума с новия си мултибранд. Именно във вечерта на Световните марки и дизайнери брандът ще открие с ревю с имена като: CAFE SOCIETY by Albena ALEXANDER, EVIS, CALVIN KLEIN, DONNA KARAN, SONIA RYKIEL, YVES SAINT LAURENT. Международната дипломатическа организация MIKTA, обединяваща държавите Мексико, Индонезия, Южна Корея, Турция и Австралия, ще закрие с бляскаво шоу.

Последната ексклузивна вечер ще открие любимецът на българските булки – Стоян Радичев.

Пред журналистите Мария Бонева сподели и дизайна на модерния "Х" подиум, както и предстоящия дебют на дизайн за по-пълни момичета от българския бранд Vanitta.

Съорганизаторът от страна на х-л "Маринела" и официален ПР на проекта Ангелина Ангелова сподели детайли за шоу програмата за всяка от четирите бляскави вечери, като акцентира на откриването на първата вечер с една от най-успешните дами от българската сцена – Мария Илиева. За страхотното шоу през всяка от вечерите ще се погрижат и талантливата Боряна Баташова, Мария Кискинова, Вирджиния Събева и Манал Ел Фейтури.

Посланикът на Индонезия в България Нейно превъзходителство Астари Расджит изрази своето вълнение относно успешно продължителното партньорство между посолството на Индонезия и най-мащабното модно събитие Sofia Fashion Week (през изминалата година в модния форум се включи един от най-популярните индонезийски дизайнери Геа Пангабеан, която предизвика същински фурор). Този път предстои да се включат две успешни имена – Chossy Latu и Itang Yunazs.

Главният Секретар на посолство на Турция в България Г-жа Есин Топчу също изрази своята благодарност за партньорството между мащабното модно събитие и Турция и представи резюме за участието на дизайнера Ahmet Özceyhan, който е познат на българската публика с две свои ревюта, състояли се във Военния клуб и посолството на Турция в България.

На пресконференцията ексклузивно модели от новата си есенно зимна колекция представиха успешните дизайнери Антония Стоянова, Хрисимира Пърпалова и Ради Лазарова, които споделиха и актуалните тенденции и вдъхновения, които са включили в новите си колекции.

Дизайнерът Миглена Каканашева запази в тайна детайлите за предстоящото си участие, но представи своята социална кауза – "Активно добро", кампания за благотворителност заедно с известни личности, които даряват свои скъпи дрехи, за да могат да достигнат до хора с по-скромни възможности. А събраните пари ще се дарят за благотворителност.

Тук Мария Бонева загатна за специален социален проект, който ще засегне темата за околната среда, замърсяването и горските пожари по света по един провокативен начин по идея на един от партньорите на събитието – Бонанза-Бачорски.

Ива Екимова открехна завесата и какво да очакваме от творческия екип на Christian of Roma на Sofia Fashion Week и представи имената на коафьорите, които ще се грижат за прическите на моделите през 4-те вечери, начело с Александър Филипов.

Всички дизайнери, които ще вземат участие в Sofia Fashion Week AW 19/20:

За повече информация за събитието следете: sofiafashonweek.com, а билети можете да намерите в мрежата на Eventim, Bilet.bg, VIP куверти на консиерж в Хотел Маринела. 

Източник: Iwoman.bg