Българката Мария Бакалова за пореден път успя да впечатли модните критици с избора си на тоалет, с който се появи на церемонията по раздаване на годишните награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство - BAFTA..

Този път актрисата заложи на бляскава рокля с марка Джорджо Армани от линията Privé, и по-точно от пролетно-лятната haute couture колекция на марката за 2021-а. 

Зашеметяващият тоалет е покрит с множество нежни украшения от кристали и пайети. Роклята е с втален корсаж, тънки презрамки и обемна пола от органза и тюл. Бакалова завърши външния си вид с блестящи обеци и коса с мокър ефект, пригладена назад.

„Ах, толкова съм благодарна на Джорджо Армани, който винаги успява да ме накара да се чувствам специална! А да бъда номинирана, заедно с тези специални хора, е истинска чест“, написа талантливата българка в своя официален Инстаграм профил. 

Кадрите на Мария Бакалова бяха заснети в хотел Ritz в Лондон, а събитието и червеният килим се състояха в Royal Albert Hall, но под строги мерки.

На наградите BAFTA нашенката бе номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля, но за съжаление не успя да грабне статуетката. 

Името на Мария Бакалова присъства в най-престижните церемонии, наред с тези на други големи актриси. Тоалетите й на всяко звездно събитие са кой от кой по-красиви и вече фенове от цял свят се вълнуват какво ще облече тя на Оскарите, които ще се състоят на 24 април.

Припомняме, че Бакалова носеше и не по-малко зашеметяваща рокля на Dior за наградите SAG. Тоалетът беше с яка от мъниста и множество червени рози, зашити по полата. 

Целият процес по създаването на тази рокля ни отне около 500 часа работа." - разкриха от модна къща Dior. 

Диор ѝ отива! 500 часа отне изработката на роклята на Мария Бакалова за наградите SAGЗашеметяващият тоалет включва 400 ръчно изработени цветя