В летните жеги, когато сме активни и тичаме по задачи, не е изключено да се появи неприятно изпотяване. Затова именно в този сезон, всички търсят начини как да ухаят добре през целия ден. Понякога обаче ароматът на парфюма ни не е толкова дълготраен, колкото би ни се искало. Има ли начин да се справим с този проблем? Да, оказва се, че има много трикове, които да приложите, за да ухаете прекрасно през деня, без да се притеснявате. Вижте какво издават експертите:

1. Изборът на парфюм е най-важен

Безспорно има значение какъв точно парфюм ще използвате. Оригиналните дизайнерски ухания са изработени от качествени съставки, които гарантират дълготрайност и издръжливост на аромата. От друга страна, различни реплики и имитации, може да изглеждат по същия начин, но в тях рядко се влагат  подобни съставки и ароматът бързо изчезва, скоро след като сте го нанесли върху тялото. Затова професионалистите съветват да инвестирате в марков парфюм с доказани качество.

2. Правилните места, които да парфюмирате

Нанасянето на парфюм също има своите тайни. Не парфюмирайте само дрехите, а нанесете уханието върху тялото. То има т.нар. пулсови точки - китките, врата, зад ушите, свивките на краката, вършената част на бедрата, които излъчват топлина. Тя от своя страна помага на парфюмното ухание да се засили и да бъде по-трайно. Най-добре е да се парфюмирате веднага след като излезете от душа, докато температурата на кожата все още е по-висока. Може да парфюмирате и косата, но не директно, а като напръскате четката или гребена си и разрешете след това.

3. Хидратирайте кожата добре

Сухата кожа е фактор, който пречи на дълготрайността на парфюма. Когато кожата е суха, той много по-лесно се изпарява. Ако използвате качествен парфюм и въпреки това усещате, че той бързо изчезва, може би причината се крие в липсата на хидратация на кожата. Уверете се, че нанасяте достатъчно крем или подхранващ лосион за тяло в дехидратираните участъци.

4. Удължете трайността на аромата с допълнителни продукти

Много от парфюмите на пазара се продават в комплект с рол-он, дезодорант, душ гел, олио, лосион за тяло или друг продукт със същия аромат. Това е чудесен начин да наслоите аромата върху кожата и да го направите още по-дълготраен през деня. На практика не е нужно да използвате само продукти, които ухаят еднакво с парфюма. Може да изпробвате различни комбинации, като така създадете ваш уникален аромат, който никой друг няма да носи.

5. Правилното съхранение на парфюма

Официално парфюмите нямат срок на годност, но начинът, по който ги съхранявате, може да окаже влияние върху тяхната устойчивост. Избягвайте да държите флакона на пряка слънчева светлина и не го оставяйте в банята на влага. Това може доведе до промяна на качеството му. Най-добре е, ако имате възможност да го съхранявате в оригиналната му опаковка или някъде на тъмно.

6. Сменяйте парфюма от време на време

Ако спазвате горните съвети и въпреки това ви се струва, че любимият ви аромат, на който се доверявате от години, вече не е толкова дълготраен, вероятно сте привикнали. Често се случва, когато използвате един и същ парфюм всеки ден, да свикнете с уханието му до толкова, че вече да не го усещате. Единственият “лек” в тази ситуация е разнообразието. Създайте си колекция от любими аромати, които да редувате. Така няма да попаднете в капана на привикването.

Това са няколко полезни съвета, издадени от специалистите от Венера Козметикс, които ще ви помогнат да запазите дълготрайния аромат на парфюма ви за по-дълго.