Либерото на Марица (Пловдив) Жана Тодорова се завърна в игра след над година, след като лекуваше контузия. Жана коментира как се чувства след първия официален мач, в който игра след дългото отсъствие срещу Славия (София). Маричанки победиха с 3:1 гейма при домакинството си в зала Сила.

"За мен беше още по-специален мач, защото се завърнах в игра след година и два месеца. Изключително съм радостна, че успях да се възстановя. За някои бавно, за други бързо може би, само аз и моето семейство знаем какво ни беше. Щастлива съм, че отново съм част от отбора и да усещам тръпката от играта. Макар и да загубихме втория гейм аз се радвах, защото щях да имам възможност да играят повече време. Такова нещо до сега не ми се беше случвало винаги искам да затваряме мачовете по бързо, но след толкова време извън корта е нормално да искам да играем повече. Пълна съм с енергия и ми се играе още", заяви Жана Тодорова.

„Радващото е, че влязохме доста агресивно в първия гейм и това се видя. След това подходихме малко несериозно във втория гейм и спаднахме на нивото на нашия противник, което е притеснително. Със сигурност се видяха и доста хубави неща. Лошото е, че това, което тренирахме не успяхме да го покажем. Хубавото е, че след това се събрахме и изиграхме много силен четвърти гейм. Вървим в правилната посока, но трябва и време да се сработим още малко. Първи официален мач е и не мога да кажа, че е имало отпускане или стрес. Просто след първия гейм, който взехме категорично решихме, че нещата ще ни се случат така както сме свикнали да побеждаваш категорично без да се изпотиш. Хубавото е, че побеждаваме. Със сигурност това, което показахме в първия и четвъртия гейм е нашият стил на играта и нашата агресия. Във втория и третия гейм не играхме по този начин. В България се борим да спечелим всичко и да затвърдим представянето си в последните години. В Шампионска лига целта е да победим Вашаш Обуда (Будапеща) и да станем трети в групата, за да можем да продължим участие в Купата на ЦЕВ. Не казвам, че срещу другите два тима в Шампионска лига ще се предадем. Трябва да виждаме какво сме надградили от миналата година и да покажем добра игра срещу фаворитите. С връщането на Лора и Жана опитът се повишава в нашия отбор. Те са играли много подобни мачове в Шампионска лига имат и победи. Надявам се те да поведат младите и вече и с опита и на Сиера да допринесем още повече до желания резултат“, заяви треньорът на Марица Борислав Крачанов.