Голяма новина дойде от Германия за най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев. Авторитетното немско издание "Билд" разпространи информацията, че в щаба на родната звезда се завръща легендарният германски треньор Ули Вагнер.

Двамата работеха дълго време заедно. 81-годишният специалист, създал редица световни шампиони, за последно беше в щаба на Пулев за мача му срещу Антъни Джошуа през 2020 г. Тогава обаче, в разгара на пандемията от КОВИД-19, Вегнер се разболя от вируса по време на тренировъчния лагер и се прибра в Германия. Пулев също бе болен ог коронавирус в седмицата преди мача, но успя да се излекува преди самия сблъсък, който загуби с нокаут в 9-ия рунд. Именно след този мач Вагнер реши да се оттегли. Оттогава Кобрата разчита единствено на американския треньор Ибн Кейсън. Самият Вегнер пък наскоро претърпя сърдечна операция и никой не вярваше, че се върне в бокса като треньор и то на тази възраст.

Новината за Кубрат Пулев и Вангер идва само дни преди сблъсъка на българина с Махмуд Чар на 30 март в "Арена Армеец". Двамата ще се бият за световната титла в WBA.

"Това е завръщането на годината! Вегнер ще се грижи за последната фаза на подготовката на Пулев и ще седи край ринга по време на битката срещу Чар", пише "Билд".

“В момента работата на място не е възможна за мен. Но ще се грижа за Кубрат във фазата на стабилизиране десет дни преди двубоя. Това е много важен момент от подготовката. При всеки спортист е различно. Някои се нуждаят от още тренировки, други от време за регенериране на мускулите. Трябва много опит в този момент“, коментира самият Ули Вегнер пред “Билд”.