Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години спечели титлата на Балканиадата в Стара Загора! На финала младите ни национали, водени от треньора Драган Иванов, победиха Сърбия с 3:1 (25:27, 25:17, 25:18, 25:14) като вдигнаха трофея пред собствена публика и на собствен терен в местната зала "ДЗУ".

Така българските "лъвчета" спечелиха балканското злато като генерална репетиция преди Европейското първенство в Турция в началото на юли и дадоха заявка и надежди за медали на шампионата на Стария континент.

Този отбор е съставен в огромната си част от състезатели и треньори на пловдивския Виктория Волейа. Седем са волейбоилистите на Виктория: Любослав Телкийски, Желязко Апостолов, Алберт Албаадж, Тодор Димитров, Петко Иванов, Мирослав Димитров и Самуил Вълчинов. В спортно-техническия щаб на държавния ни тим са още трима „викторианци“ – старши-треньорът Драган Иванов, помощникът Димитър Узунов и скаутменът Кирил Донев.

Припомняме, че в навечерието на шампионата целият отбор дружно се изруси. С промяната волейболистите ни искат да покажат колективен дух и единност на националния тим. Подбудител, естествено бе селекционерът Драган Иванов, който се пошегувал дали са способни на подобно нещо. Момчетата приели, но с условието, че и той ще го направи.