Един от най-добрите български автомобилни пилоти – пловдивчанинът Костадин Щерев, има намерение да се пробва в шампионата по картинг. Държавният шампион в рали спринта е притиснат от обстоятелствата и е принуден да се преквалифицира, поне временно. Докато търси 20 000 евро за нова скоростна кутия на своето Субару, е решил да уплътни календара с ново предизвикателство и ще кара на поредния кръг от картинг шампионата на 10 и 11 юни в Хасково. Това ще бъде първото му съприкосновение с карт, а тази събота и неделя ще направи и първите си тестове.

Отивам без амбиции за конкретно класиране, искам просто да се забавлявам и да усетя тръпката да карам толкова ниско до земята. Ще се състезавам в най-високия клас KZ. Картът ми не е от най-новите, на 6 години е, но е в добро състояние и достатъчно конкурентен на останалите. За пръв път се качвам на професионален картинг. Това ми е пробно състезание – ако ми хареса, може и да продължа да се състезавам, сподели Костадин Щерев специално за TrafficNews.bg.

На старт се очаква да застанат петдесетина състезатели, сред които има и още двама пловдивчани – Николай Арабаджиев, който е навигатор на Щерев в рали състезанията, и Величко Мачев.