Пламен Константинов е новият треньор на "Локомотив-Новосибирск", съобщи БГНЕС, позовавайки се на официалния сайт на руския волейболен клуб.

42-годишният Константинов е селекционер на българския национален отбор, в Русия е водил отборите на "Газпром-Югра" и "Губерния" (Нижни Новгород).

"Ще кажа, че имах и други предложения от европейски клубове, но много ми се искаше отново да поработя в Русия. Не е тайна, че тук е най-силният и интересен шампионат. С управата на клуба съвпадат възгледите ни за това, как да построим в Новосибирск силен отбор. Това не е маловажно, когато ръководството и треньорът гледат в една посока. Тогава клубът е на правилния път", заключи Пламен Константинов.

Той добави, че гледа на бъдещето с оптимизъм, но не иска да изрича гръмки слова преди началото на сезона, тъй като е на мнение, че е нужно всичко да се доказва с дела.

"Да, имам големи амбиции и желания, всичко останало ще дойде чрез работа. Предстои да обсъдим задачите, но най-важното е да направим стъпка напред. Каква ще бъде тя - малка или голяма, времето ще покаже. Разбираемо е, че за кратко време не можем да сглобим отбор, който да решава глобални задачи, но определено е по силите ни да подобрим миналогодишните показатели", каза още треньорът.

Миналият сезон "Локомотив" завърши на шесто място, след което наставникът Андрей Воронков подаде оставка.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg