София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018-а година, съобщиха от Българска федерация по волейбол. Страната ни приема шампионата съвместно с Италия, като двете страни имат богат опит след отличната организация на Евроволей 2015. 

Фактът, че Световното да се проведе в България, е следствие на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и категоричната подкрепа на българското правителство, пише Sportal.bg.

В столицата двубоите ще се играят в "Арена Армеец". Домакин във Варна ще бъде зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта, която в последните 2 години прие общо 5 волейболни турнира от най-високо ниво. В Русе срещите ще се състоят във впечатляващата "Булстрад Арена".

Световното първенство през 2018-а година ще се проведе от 10 до 30 септември. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014-а бе домакин и спечели титлата пред собствена публика.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg