След снощното фиаско на еврошампиона срещу Хърватия, стана ясен първият мегадвубой на фаза осминафинал. Това е повторението на финала от последния шампионат на Стария континент – Испания – Италия, когато възпитаниците на Висенте дел Боске разгромиха опонентите си с 4:0.

"Скуадра адзура” ще завърши групата си като победител, което в случая се оказа, че изобщо не отрежда лесен съперник в следващата фаза. Нещо повече – възможно един от двата най-трудни, а именно Испания.

Световният шампион от 1966 година Англия тази вечер ще научи противника си. Тук би могъл да се получи зрелищен осминафинал със старите познайници от Португалия, ако двата мача в групата на ”иберийците" завършат наравно.

Последните 2 пъти, когато двете страни премериха сили на голям форум, Кристиано и компания надделяха след дузпи. Това се случи през 2004 година в Португалия на европейското и 2006 на световното в Германия.

Швеция и Белгия ще решат спора за второто място в група „Е”. Има обаче малки теоретични шансове Ейре да ги измести при убедителен успех над Италия. Опонент ще е победителят от група „F”, който може да е Португалия, ако Роналдо и съотборниците му спечелят срещу Унгария.

Домакинът Франция ще има на пръв поглед лек съперник в лицето на Северна Ирландия. Островитяните приключиха групата си на трето място.

Победителят от група „B” Уелс ще срещне един измежду завършилите на трето място в групи „А” и „”D, съответно Албания или Турция, ако и двата тима се отделят от дъното в класацията на третите отбори.

Палачът на Испания - Хърватия ще мери сили най-вероятно срещу Словакия.

Световният първенец Германия на практика може да играе срещу абсолютно всеки от група “F”. Понастоящем лидер е Унгария с 4 точки, следвани от Исландия и Португалия с 2, а Австрия с 1.

В зависимост от развоя на двата мача, който заеме третото място – той ще е изтеглил късата клечка, а именно "Маншафта”.

С оглед на всичко това в сянка остана небезинтересният осминафинал противопоставящ Швейцария на Полша.
Двете страни излязоха от групите си без загуба, въпреки наличието на фаворити като Франция и Германия в тях.

Лятото е горещо, но по всичко личи, че страстите по френските стадиони ще нажежат още повече атмосферата, както там и по света, така и тук в България.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg