Дербито на Тел Авив между Макаби и Апоел беше прекратено в края на първото полувреме заради масов бой между футболисти и фенове.

Екшънът започна в 33-ата минута, когато звездата на Макаби Еран Захави изравни за 1:1 от дузпа. Секунди по-късно побеснял ултрас на Апоел нахлу на терена и удари футболиста. Захави обаче не му остана длъжен и двамата е сбиха, а после фенът беше изведен от охраната. Това обаче не беше всичко. Главният съдия на дербито показа директен червен картон на Захави, а това предизвика недоволството на съотборниците му и привържениците на Макаби. Вследствие на това няколко фена на двата отбора слязоха на игрището и започнаха да се бият, с тях и състезателите се включиха в мелето, а мачът беше прекратен.

Полицията вече води разследване по случая, като 10 души са арестувани. "Това е черен ден за израелския клубен футбол. Това не е футбол, това е война. Шокиран съм и ме е срам от случилото се. Двата клуба и привържениците им трябва да бъдат наказани жестоко", коментира бившият израелски национал и настоящ главен мениджър на Апоел Еял Беркович.

Спортните новини от Пловдив - ЧЕТЕТЕ ТУК