Капитанът на футболния Локомотив Пловдив Мартин Камбуров и нападателят на Ботев Пловдив и националния отбор Тодор Неделев ще се включат в кампанията "Аз обичам баскетбола", която ще стартира със Звездния 3х3 турнир между знаменитости в тазгодишния Престиж Мача на звездите. Топ шоуто на българския баскетбол ще се състои на 27.03.2016 година от 15:00 ч. в зала "Колодрума" в Пловдив.

Футболните любимци на феновете в Града под тепетата ще мерят сили заедно с живата легенда на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист №1 на България за 1999 г. и бивш халф на националния отбор по футбол, а доскоро и спортен директор на "канарчетата" Александър Александров-Кривия и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова. В средата на седмицата пък предстои да бъде обявено и последното име сред участниците.

Александър Александров-Кривия се закани да прави чадъри на Йордан Йовчев и допълни, докато майсторски въртеше оранжева топка на показалеца си: "И друг път съм играл баскетбол. Събитието е ценно най-вече заради малчуганите. Дано колкото се може повече родители да доведат децата си в зала "Колодрума" на 27 март. Те са нашето бъдеще и натам трябва да са насочени усилията ни. Работата с деца и запалване на интереса им е правилният път, защото, нека си признаем, изоставаме като цяло в спорта в много отношения."

На пресконференция в зала "Колодрума" бяха представени и екипите на двата отбора, които са направени като реплики на фланелките на футболните Ботев и Локомотив. Първия екип получи кметът на града Иван Тотев - черно-жълтия потник с номер 1.

Още новини ТУК

TNS.bg