Новият носител на Интерконтиненталната титла в тежка категория Кубрат Пулев благодари на всичките си фенове в социалните мрежи. Най-добрият български боксьор публикува много емоционално послание на официалния си профил във "Фейсбук":

"БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Енергията и любовта, която получих от всички вас, които бяхте с мен в залата и които не успяхте, но пак бяхте с мен, макар и стискайки палци пред екрана, е безценна!

Горд съм, че съм потомък на такъв велик народ и ми се иска всички заедно да вярваме в доброто бъдеще на България, не просто да вярваме, а да работим за него!

Това бе незабравима вечер за мен и брат ми. Първата ни обща изява пред българска публика, но не и последната!

До нови срещи, България! Бъдете здрави и достойни!"

В събота (3 декември) Кобрата прегази Самуел Питър само за три рунда пред развълнуваните погледи на 12 хил. зрители в зала "Арена Армеец". Нигерийският кошмар се отказа заради контузия на ръката, а още преди това от лицето му се лееше кръв. 

Упехът на Пулев го прави официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). В момента тя е притежание на британеца Антъни Джошуа, който след няколко дни ще я защитава срещу Ерик Молина.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg