Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна безкомпромисна победа над 53-тия в света Кристофър О'Конъл с 6:4, 6:1 за 85 минути и се класира на полуфиналите на турнира от категория АТР 250 в Чънгду.

“Честно казано, просто съм много щастлив. Беше много дълъг ден, защото чаках много дълго да започне моя мач. Познавах играта на О’Конъл и бях подготвен, като се надявам в следващия двубой да играя още по-добре.

"Просто един нов мач ме очаква утре. Играли сме със Саша (Зверев) достатъчно пъти, че да се познаваме добре. Всеки ден е благословия пред такава публика и бих бил много доволен, ако успея да го победя. Благодаря на всички, които ме подкрепят от трибуните незименно”, каза Гришо.

За втори път в кариерата си след 2016-а Гришо е полуфиналист в Чънгду, като го очаква пореден двубой срещу Александър Зверев, който стигна до тази фаза с два измъчени трисетови успеха. Димитров за четвърти път през 2023-та е на полуфинал на турнир от АТР - предишните бяха в Ротердам, Женева и Вашингтон, като в швейцарския град той преодоля тази фаза и стигна до битка за трофея.