След почти три месеца в интензивното отделение и след това в клиниката по неврохирургия към УМБАЛСМ "Пирогов" гимнастичката Цветелина Стоянова бе изписана от столичното лечебно заведение. 21-годишната доскорошна състезателка от националния ансамбъл по художествена гимнастика бе приета по спешност на 14 юни с опасност за живота, след като падна от 6-ия етаж на жилищен блок в кв. "Надежда" в София.

"По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември й бяха извършени няколко операции - се казва в официално съобщение от пресслужбата на "Пирогов" от вчера. - Първата, животоспасяваща, извърши екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите, неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски. Сега пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. Оттук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия."

От федерацията по художествена гимнастика (БФХГ) също влязоха в контакт с медиите чрез публично разпространено изявление, пише segabg.com. В него централата с президент Илиана Раева изрази благодарност както на медицинските екипи, така и на спортния министър Красен Кралев.

"БФХГ благодари на целия екип на "Пирогов" за грижите, професионализма и отношението към Цвети в лицето на проф. Миланов, проф. Габровски и д-р Илиев, както и на целия обслужващ персонал. БФХГ изказва своята огромна благодарност и на ММС в лицето на министър Кралев за пълното финансово обезпечаване на лечението и проведени няколко операции, както и за личното отношение на министъра към трагедията", пише в съобщението.

Освен това от федерацията призоваха обществеността за разумно отношение към Цветелина Стоянова, като подчертаха, че вече са осигурили всичко необходимо за по-нататъшната рехабилитация на спортистката:

"Благодарим на всички за съпричастността и се надяваме за отговорно поведение на медии, познати и фенове към Цветелина, имайки предвид крехкото състояние, в което тя все още се намира. БФХГ е осигурила и организирала следващия етап от възстановяването на Цветелина Стоянова."

Още новини ТУК

TrafficNews.bg