Талантливият боксьор на БК Първенец Стоил Станоев грабна 5-та си титла от държавни първенства. Той триумфира в категория до 70 кг във втория кръг на републиканския лично-отборен шампионат за юноши младша възраст в Горна Оряховица. Станоев нямаше никакви проблеми до финала, където преодоля перничанина Димитър Димитров с пълно съдийко единодушие.

Успехът на Стоил е с още по-голяма стойност, тъй като на практика бе постигнат с една ръка. Оказа че, боксьорът е играл контузен и сега му предстои операция. Беше получил травмата на тренировка преди първенството, но е мъжко момче и си е замълчал. Като му слагах ръкавиците на един от мачовете, видях че ръката му е подута. В крайна сметка доигра турнира и го спечели, заяви президентът на БК Първенец Петър Кренчев. Стоил е национален състезател в своята възраст и сега му предстои подготвителен лагер в Италия.

Още един пловдивски боксьор грабна медал на шампионата в Горна Оряховица. Това е представителят на Юнайтед спорт Божко Димов в категория до 50 кг.