Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски продължава с медийните си изяви и  коментира последните събития на “Лаута”, след които “черно-белият” клуб остана без най-големия си голмайстор - Мартин Камбуров. Лидерът на тима си тръгна обиден от любимия клуб след пореден скандал с бизнесмена. Крушарски не изключва вариант Камбуров отново да бележи с фланелката на пловдивското Юве, но това ще стане само при положение, че той кара кораба.

Преди мача с Етър казах на Мартин да изиграят мача и в понеделник ще си получат парите. Казах му, че е капитан на Локомотив, а не наемничка. Камбуров се врътна и се обиди. Преди време пак взе такова решение, но тогава седнаха с Чавдар Цветков и се разбраха. Пак беше нещо такова дребнаво, негово решение - преди 4-5 месеца. Така е решил, проблемът си е негов. Няма как да се моля на човек, на когото плащам заплата. Няма незаменими хора. Ако Мартин иска да се върне, да го направи, но само при условието, ча аз карам кораба, категоричен бе Крушарски в предаването “Домът на футбола”.

Междувременно напрежението на “Лаута” не стихва. Клубният бос плати заплатите и квартирите на футболистите, но в клуба отново назрява недоволство. Причината е, че Крушарски не се е разплатил с персонала в клуба, като служителите са останали без заплати. Президентът не е спазил и обещанието си да изчисти премиите на футболистите и треньорите, твърди Sportal.bg. Босът на пловдивския клуб е покрил заплатите на играчите с парите, които са му били преведени за ТВ правата, но те не са стигнали за всички задължения. Очаква се все пак Крушарски да направи още някакво плащане до мача с Левски от Първа лига. 

Междувременно децата от набор 2004 г. вкараха 8 безответни гола на шведския Лершилс във втория си мач на най-големия международен детски турнир "Готия Къп" в Гьотеборг. Играчите на треньора Апостол Костадинов вече имат 6 точки и голова разлика от 10:1, с което оглавиха група 16 при 13-годишните - набор 2004. По два гола за успеха отбелязаха Рамадан Еминов и Галин Халачев, по едно попадение добавиха Радослав Йорданов, Тони Лесов, Кольо Гаврев и Тодор Павлов. В сряда, 19 юли, е последният мач на Локо (Пловдив) в групата – срещу германския Нийнсщедтен.