С гол в 108-та минута на добавеното време на втората част Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в последен мач в историята на стадион „Българска армия“ в настоящия му вид, предаде Тема Спорт.  Попадението бе дело на бившия футболист на червените  Спас Делев.Така двата тима завършиха есенния полусезон с по 42 точки, на три зад лидера Черно море, като Лудогорец има и отложен мач срещу ФК ЦСКА 1948.

Дербито от 20-ия кръг бе белязано от шоу програма преди мача и страхотни емоции по трибуните по време на цялата среща, но на терена интересните футболни моменти бяха малко, а нервите в повече. Преди двубоя Йорданка Христова зарадва армейските фенове, като изпя химна на клуба, последваха изпълнения на военен духов оркестър.

За ЦСКА на вратата застана Густаво Бусато, който напусна контузен при победата срещу Славия с 1:0 за купата. Червените направиха 3 промени в сравнение с мача срещу белите – сред титулярите се връщат Тибо Вион, Марселино Кареасо и Дюкенс Назон.

За Лудогорец поради контузия не стартира бившият бек на армейците Антон Недялков.

В началото на мача стадионът бурно скандира името на Христо Стоичков, който гледа срещата от ложите в Сектор А. В 7-ата минута Бърнард Текпетей обстрелва вратата на ЦСКА от пряк свободен удар, но Густаво Бусато спаси. В 15-ата минута Тибо Вион получи първия жълт картон.

В 19-ата минута Амос Юга стреля, топката му бе избита и последва първи корнер за червените, от който не застрашиха вратата на Падт.

Въпреки че не създаваше голови опасности, тимът на ЦСКА с течение на мача се активизира и притисна гостите.

След 25 минути игра мачът бе прекъснат за малко заради димка от Сектор А, която намали видимостта.

В 29-ата минута Педро Нареси получи жълт картон.

В 30-ата минута Дюкенс Назон продължи кълбото към Тобиас Хайнц на десния фланг. Норвежецът отправи прострелно подаване към далечната греда, с което се размина нахлуващият на скорост Марселино Кареасо.

В 38-ата минута Кареасо получи официално предупреждение. След още 2 минути и Браян Кордоба получи жълт картон.

Така първото полувреме завърши 0:0, като определено трибуните на стадион „Българска армия“ откраднаха шоуто, докато на терена имаше само няколко по-интересни ситуации, с повече нерви и по-малко футбол.

На почивката Нестор Ел Маестро направи принудителна смяна – Иван Турицов бе заменен от Емануел Шакич.

В началото на втората част Сектор В направи хереография в чест на Димитър Якимов, като бе разпънат огромен транспарант с неговия лик, а на мястото на емблемата на ЦСКА имаше изразана дупка, зад която екран излъчваше видео с паметни моменти от кариерата на Митата. Якимов също е на трибуните.

В 49-ата минута Пьотровски сякаш извърши нарушение в центъра на терена срещу Юга, но сигнал от Драганов нямаше. Това даде старт на бърза разградска контра, която запрати топката към Кайо Видал. Бразилецът навлезе в полето на червените и рязко смени посоката срещу появилия се като смяна Шакич. Изстрелът му обаче мина малко над горната греда на неговия сънародник Бусато, като така изпусна най-доброто положение за гол към този момент.

В 52-рата минута пък срещата отново бе прекъсната, след като секторите „А“, „В“ и „Г“ направиха пирошоу.

В 64-тата минута и Кайо Видал получи жълт картон.

В 86-ата минута Гонсалвеш получи жълт картон, а 2 минути преди края Кареасо отстъпи мястото си на Данило Асприля.

В първата минута на продължението Лудогорец отправи втория точен удар в мача. Якуб Пиотровски стреля от далечно разстояние след като получи от Сон, но прецизното му изпълнение бе спасено от Густаво Бусато.Във 2-рата от 12-те минути минимално добавено време Видал отстъпи мястото си на Спас Делев.

Сетне мачът отново бе спрян заради димна завеса.

В 104-тата минута Назон бе сменен със Станислав Шопов.

В 108-ата минута Лудогорец поведе с гол на Спас Делев. Якуб Пьотровски изведе Рик Джонатан, който подаде на появилия се като резерва Делев. Той нямаше как да пропусне на празна врата и разби сърцата на червените.

В 111-тата минута Густаво Бусато получи жълт картон, а в 114-тата минута и Рик Джонатан получи официално предупреждение.

ЦСКА се сбогува с "Армията" днесТимът приема шампиона Лудогорец в последен мач за годината