Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е бил поръчан на силова бригада, пише областният седмичник на Велико Търново - "Кореспондент". В ОД на МВР във Велико Търново е получен оперативен сигнал за група от София, която трябвало да накаже бившия международен рефер. В тази връзка Петров е бил викан в полицията, за да бъде предупреден и да получи допълнителни указания за своята сигурност. Информацията е потвърдена от самия Петър Петров в телефонен разговор с репортер на изданието.

Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно, коментира Петров.

Повече от година великотърновецът ръководи със самочувствие националната съдийска комисия, което едва ли е по вкуса на софийското и пловдивското лоби.

Това, че съм от Велико Търново не влияе на моето самочувствие. Виновен ли съм, че в момента столицата няма алтернатива за този пост. За да бъдеш на подобна позиция, трябва да притежаваш много повече качества от това да си бил добър съдия в миналото, коментира неотдавна Петър Петров. Той има своя версия защо може е да е взет на прицел и свърза евентуалната поръчката с предстоящия изборен конгрес на БФС.

Председателят на на съдийската комисия към БФС е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча, че съм предупреден, каза той.

Активната му съдийска кариера като международен асистент е свързана с най-мутренските години в българския клубен футбол. Тогава всяка една силова групировка си имаше свой отбор в елита. В интервюто си за изданието в началото на годината Петров говори и за участието на силоваците в българския футбол.

Първо трябва да отдадем дължимото на тези хора, които в един тежък период за българската икономика инвестираха средства във вътрешния клубен футбол. По този начин те помогнаха той да се съхрани на професионално ниво. Сигурно очаквате, че аз ще започна да ви разправям колко страшно е било за съдиите. Аз проблем с футболните босове от онова време не съм имал. Ще ви кажа и защо. Това бяха мъже на честта. Те бяха чувствителни, когато ги ощетиш, когато им вземеш нещо умишлено. Тогава и реагираха, уточни той.

Според източниците на "Кореспондент" наказателната акция трябвало да припомни за знаковото нападение над друго емблематично име в съдийските среди от Велико Търново. Това е Антон Гецов, който през август 2002 бе смазан от бой, докато прави крос край дома си. На 41 години той бе отказан преждевременно от активната си кариера и дълго време се възстановяваше от травмите и преживяния ужас. Така и не бяха разкрити поръчителите на побоя, но едва ли те биха имали връзка с преподавателската му дейност. Гецов никога не проговори официално за случилото се и се отдаде на преподаване и научна работа във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий". Петров често получаваше назначения като асистент в бригадите на Гецов. "Като съдия не съм бил бит и плашен. Вярвам, че и сега ще се опазя, обобщава Петров.