Бившият италиански футболист Донато Денис Бергамини не се е самоубил през 1989 година, както твърди тогава бившата му приятелка Изабела Интерно, а тя го е убила. Това стана ясно след решение на Наказателния съд в Козенца, а Интерно бе осъдена на 16 години затвор.

55-годишната бившия приятелка на италианския футболист преди три години бе обвинена да предумишлено убийство на 27-годишния тогава Бергамини, който загина на 18 ноември 1989 година в предполагаема катастрофа.

Първоначално се смяташе, че става въпрос за самоубийство, когато тялото на Бергамини бе открито и първоначалната версия бе, че е прегазен от камион. Той бе намерен на пътя край Розето Капо Спулико в Калабрия.

Тази версия обаче винаги е била поставяне под съмнение от членовете на семейството му, журналистите и бившите му съотборници, тъй като в доказателствата от самото начало има много нелогични пропуски.

През ноември 2017 година започва допълнително разследване, разпоредено от съда в Кастровилари, като аутопсията потвърждава, че смъртта на играча е била причинена от задушаване преди да се озове под колелата на камиона.

Така почти 32 години след смъртта на Бергамини, бившата му приятелка Изабела Интерно и шофьорът на камиона Рафаеле Пизано бяха обвинени в убийство, а сега дойде и присъдата, с която Интерно бе осъдена на 16 години затвор.

Тогава 19-годишната Интерсо е убила приятеля си заради разпадане на връзката им. След като го е упоила, тя го задушава, а след това симулира самоубийството му.