Националният футболен тим на България игра безобразно и бе на прага на срамна загуба, но все пак успя да изкопчи 1:1 при гостуването си на Люксембург в последната световна квалификация. Двубоят беше без значение за класирането и нашите твърдяха, че ще играят за честта си, но не можаха да я защитят. Безумни грешки в защита, безразборно и безцелно ритане на топката, бавен и на моменти допотопен футбол характеризираха играта на българите, особено през първото полувреме. Трудно бе да се повярва, че същият този отбор постави на колене силни тимове като Холандия и Швеция в кампанията за Мондиал 2018. В крайна сметка националите показаха, че не са достойни да играят на световно първенство и върнаха спомените за мрачните времена и празните трибуни на националния стадион "Васил Левски" в последите години. Солидна българска агитка подкрепяше отбора на Петър Хубчев в Люксембург, но трикольорите я разочароваха напълно.

България влезе в мача изключително лежерно и високомерно и бе попарена още в 3-та минута, когато Оливие Тил наказа недоразумение в отбраната ни. Преди почивката нашите бяха отчайващо слаби и можеха да инкасират поне още две попадения. През второто полувреме с влизането на Гълъбинов в предни позиции играта ни малко живна, но успяхме да стигнем само до изравнителен гол в 67-та минута на Чочев, който засече добро центриране на Спас Делев отдясно. Неотсъдената дузпа в края за игра с ръка на защитник на домакините няма как да бъде оправдание за слабата ни игра, която развали впечатлението от предишните ни добри мачове. Това бе първото ни равенство срещу аутсайдера Люксембург срещу който имахме 13 победи от 13 срещи до момента. 

ЛЮКСЕМБУРГ - БЪЛГАРИЯ 1:1
1:0 Тил (3)
1:1 Чочев (67)

ЛЮКСЕМБУРГ: Жубер, Янс (81-Мартинс), Филипс, Малгет, Яниш, Мартинс, Шкендерович, Турпел, Родригес (58-Де Мота), Жоаким (84-Синани), О. Тил

БЪЛГАРИЯ: Пламен Илиев, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Петър Занев (14-Антон Недялков), Симеон Славчев (61-Мартин Райнов), Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Божидар Краев (47-Андрей Гълъбинов), Ивелин Попов, Спас Делев

Жълти картони: Попов, Бодуров, И.Попов, Райнов - Янс
Съдия: Ищван Вад (Унгария)
Стадион: “Жозе Бартел”, 2500 зрители

В друг мач от Група А Франция победи Беларус с 2:1 у дома и като първа в групата се класира директно за световното в Русия догодина. Холандия победи Швеция като домакин с 2:0, но отпада от втори голям форум. Швеция е втора с равни точки с лалетата, но с по-добра голова разлика /благодарение на победата с 8:0 срещу Люксембург преди няколко дни/.