Лудогорец сътвори истински подвиг и след страхотно второ полувреме обърна германския Хофенхайм с 2:1 в мача от група С на Лига Европа в Разград. Българския шампион за пореден път доказа, че е много напред с материала и напълно надигра втория в момента в Бундеслигата, който в интерес на истината излезе без половината от титулярите си поради контузии. Въпреки това германците започнаха много силно и още във втората минута откриха резултата. Моци сгреши при паса на изнасянето, Ут отне и подаде на Кадербек, който засече отблизо и изведе гостите напред. До почивката хофенхайм играеше организирано и не остави много шансове на орлите.

Преломът дойде след почивката. Още в 46-та минута Дяков изравни с топовен шут от въздуха. Този гол вдъхнови разградчани, които поеха пълен контрол върху мача и заиграха с огромен хъс и раздаване по целия терен. Това пречупи германците и от спокойствието и рутината им преди почивката не остана нищо. В 72-та минута обратът стана пълен. Лукоки напредна отляво, финтира защитник и със страхотен фалцов удар от 25 метра прониза горния ляв ъгъл на вратата на германците.

В другия мач от групата Брага победи като домакин Истанбул с 2:1 и е едноличен лидер в класирането с 6 точки и 4:2 голова разлика. Втори е Лудогорец с 4 точки и 2:1, пред Истанбул с 1 точка и 1:2 и Хофенхайм с 0 точки и 2:4. В следващия кръг на 19 октомври Лудогорец гостува на Брага, а Хофенхайм посреща Истанбул. Срещите са от 22.05 часа българско време.