Испания - Италия ще бъде първият голям мач между фаворити на Евро 2024 днес. Двубоят ще се играе от 22:00ч. в Гелзенкирхен. 

Двубоят е от група В и е важен за двата отбора, защото те започнаха с победи. Испания се справи с Хърватия с 3:0, а Италия победи Албания с 2:1. При победа на някой от отборите днес той със сигурност ще си гарантира място на осминафиналите. 

Любопитно е, че Испания и Италия играха полуфинал на миналото Европейско, а тогава италианците след дузпи успяха да елиминират своя съперник, а впоследствие и да спечелят трофея.

Днешният ден на Евро 2024 започва със срещата между Словения и Сърбия от 16:00ч. в Мюнхен. Мачът е важен за двата отбора, след като Сърбия загуби от Англия с 0:1, а словенците изненадващо направиха 1:1 с Дания. 

От 19:00ч. във Франкфурт още едно повторение от полуфинала на миналото Европейско ще играят Дания и Англия. Тогава англичаните успяха да победят след продължение, а сега двубоят е важен най-вече за датчаните, които стартираха с равенство със Словения и ако загубят днес може и да не продължат към елиминациите. Англия пък победи Сърбия с 1:0 в първата си среща. 

Ето и мачовете днес: 

16:00ч. Словения - Сърбия на живо по БНТ 1 и БНТ 3 

19:00ч. Дания - Англия на живо по Диема и Диема спорт 3 

22:00ч. Испания - Италия на живо по Нова телевизия, БНТ, БНТ 3 и Диема спорт 3