С трима нови футболисти се очаква да подпише Ботев в следващите три дни, стана ясно в началото на подготовката на канрчетата, която стартира тази сутрин. Бразилецът Алваро ще мине медицински прегледи и ще сложи подписа си, тъй като на ниво контракт всичко е договорено, информира старши треньорът Николай Киров. Подобно е положението и с другите двама - полският вратар Даниел Кайзер и Пламен Димов. Последният тренира с Ботев цяла пролет, но имаше проблеми с документите си с бившия си клуб Алтай Казахстан. До началото на сезона те ще бъдат уредени, увери Киров. Треньорът призна, че в полезрението на жълто-черните са още двама български футболисти, но отказа да назове имената им и постовете, на които играят.

Засега единственият сигурен напускащ е вратарят Георги Георгиев, чийто договор изтече. Тодор Неделев и Антонио Вутов имат контракти за преотстъпване до 30 юни и реално могат да играят в първия мач от Лига Европа на 29 юни. Техните права се държат съответно от Майнц и Удинезе, така че първият избор за футболистите е на тези клубове. Оттам нататък можем да говорим за бъдещето им и дали можем да ги задържим, каквото е нашето желание, поясни Киров. Изтичат договорите на Радо Терзиев, Кристиян Василев и Виктор Генев, с които преговорите продължават.

В първите 12 дни Ботев ще се готви в Коматево, от 17 до 25 юни е предвиден лагер в Банско. Целият отбор ще се събере вероятно в четвъртък, тъй като има проблеми със завръщането на чужденците, чиито самолетни билети трябвало да бъдат презаверени за по-
ранна дата. Припомняме, че Ботев планираше още седмица почивка, но УЕФА постанови канарчетата да играят в първия предварителен кръг и това наложи по-кратка ваканция. В Банско тимът ще изиграе три контроли, като първата е на 21 юни с македонския Пелистер, а другите две се уточняват. Планирахме спаринг и за 14-ти, но просто не можем да намерим отбор в активна подготовка и вариантът отпада, уточни Киров и добави, че до края на седмицата Ботев ще има и нов треньор на вратарите.

Тренировъчният процес ще бъде нетипичен заради по-малкото време, но е съобразен напълно с натоварената програма, увери старши треньорът. Той допълни, че група от 7 юноши ще тренират с мъжкия тим и ще се решава на кои да бъдат предложени професионални договори. Киров отрече да са водени преговори с Марица за преотстъпване на жълто-черни юноши в Кършияка. Стана ясно също, че по уверение на ръководството, жълто-черните ще бъдат по-стабилни финансово в сравнение с изминалия сезон.