Клубът на привържениците на ФК Ботев Пловдив сне доверието си от Управителния съвет на Сдружението, което в момента държи мажоритарния пакет от акциите, както и от оперативното ръководство на футболния клуб. В същото време феновете заявяват пълната си подкрепа към спортно-техническото ръководство и футболистите от представителния тим. До раздсора се стигна, след като привържениците поискаха среща със Сдружението по проблемите със стадион "Христо Ботев", но такава не се състоя. Феновете зададоха въпроси относно Колежа и управлението на клуба, на които твърдят, че не са получили отговор. Ето и пълния тест на декларацията на Клуба на привържениците на Ботев:

Уважаеми ботевисти, приятели,

изминаха повече от три години, откакто любимият ни клуб и верните му привърженици са далеч от дома си. Три години, изпълнени с очаквания, дати, инвеститори, обещания, срещи, разяснения, цесии и какво ли още не. Липсваха единствено реалните действия и резултати.

Опитахме се да контактуваме с хората, поели ангажимент за завръщането ни на стадион „Христо Ботев” и разрешаването на основните пречки за това. Молихме, писахме покани, искахме да знаем какво се случва. Не получихме нито един смислен отговор, дори напоследък не получихме и желание за среща. Може би, защото обещанията свършиха. Свърши и нашето търпение.

„Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и обединени фракции „Бултрас“ застават пред Вас с цялата си отговорност и загриженост за съдбата на любимия ни клуб и заявяват, че свалят доверието си от Управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев“ и оперативното ръководство на футболния клуб.

Разбрахме, че има начини. Разбрахме, че има неизползвани възможности, разбрахме, че няма достатъчно хора в тези ръководства, подготвени и всеотдайни за постигане на основната и единствена цел - завръщането ни на стадион „Христо Ботев“.

„Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и обединени фракции „Бултрас“ изразяват пълната си подкрепа към треньорското ръкововодство и футболистите от отбора и заявяват, че застават напълно и всеотдайно зад тях преди предстоящите важни битки на футболния терен.

КПБП
Бултрас