Истинско боксово бижу откри олимпийският вицешампион от Сеул 88 и световен и европейски шампион Александър Христов. Модерната зала се намира в ЖР Тракия и ще приюти децата от неговия боксов клуб „Сашо Христов“. До момента те тренираха  и се готвеха в едно от помещенията на стадион Пловдив.  На официалната церемония присъстваха близки и приятели на големия пловдивски боксьор, както и кмета на ЖР Тракия Костадин Димитров. Специално за случая не липсваше и традиционната бутилка с шампанско.

Съоръжението е изключително просторно и разполага с ринг, няколко боксови круши и две съблекални. Закупих парцела и направих залата за година и 8 месеца изцяло с мои собствени средства, каза Сашо Христов специално за TrafficNews.bg. Исках да направя нещо голямо и се радвам, че успях. Вече от три седмици сме си тук, допълни той.

Треньорът работи изцяло с деца, като в момента в неговия клуб тренират двайсетина подрастващи на възраст от 10 до 12 години. Стягаме се за първите състезания, довери още един от най-титулованите ни боксьори.