Най-добрият пловдивски боксьор в последните години Арман Хакобян вече си има нов дом. Бившият ас на Ботев, многократен шампион в различните възрастови групи до мъжете, национал, победител в най-стария боксов турнир Странджа през 2010 г. с Купата за най-техничен състезател, стяга свой клуб в "леговището на врага" - Лаута. Арман не крие, че е фен на Локо, а футболните запалянковци на черно-белите го подкрепят и му помагат в новото му начинание.

Арман е роден в Армения, но през 1999 г. - като 10-годишен пристига в България с родителите си. За бокса го открива Данаил Русинов, който е първият треньор на Серафим Тодоров. Хакобян започва да тренира в Ботев и става част от най-успешните години на пловдивския клуб.

Всъщност клубът на Арман си съществува отдавна - Лаута Арми, но той е по източни бойни изкуства. Лицензиран е от спортното министерство и във федерациите по кик-бокс и муай-тай. Сега ще се опитаме да го пререгистрираме и в Българската федерация по бокс. Подали сме документи, до края на тази година нещата трябва да станат, за да можем от следващия сезон на участваме в състезания. Имаме над 40 деца, които са много кадърни, казва състезателят, който от няколко години активно се занимава и с треньорска дейност. В клуба се готвят и юноши старша възраст и мъже, които са в състояние да печелят медали - като Андон Илиев, Джордж Ковачев, Валери Лазаров, уверява Арман.

Боксьорът е на Лаута вече трети месец - след финала на турнира Странджа през февруари. С никого в Ботев не сме се карали - напротив - уважаваме се и се разделихме като приятели. Просто исках да направя нещо сам и да работя за себе си. Пък и момчетата тук, които съм готвил и преди, постоянно ме каниха да дойда и да развия клуба и залата на Лаута, пояснява Хакобян.

Продължава да се боксира - все пак е още едва на 27 години, но се оплаква от контузии. Той е единственият треньор в клуба си засега. Сутрин и вечер отделя време за индивидуалната си подготовка, през останалото време са занимава с момчетата от отбора. Организира и безплатни тренировки, за да запали децата по този спорт и да видят, че няма нищо опасно. Ще се боксирам докогато мога и докато имам краста - аз съм спортен човек, казва Хакобян, който е номер 1 у нас в категорията си до 69 кг. Изключително съм благодарен на феновете на Локо, които милеят за отбора си и ми помагат безрезервно с всичко, свързано с клуба, завършва Арман Хакобян.