Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че украинското правителство е „малко уморено“ от борбата с коронавируса. Това изявление е направено във видео съобщение, публикувано на неговата страница в Instagram.

"Често пишете, че изглеждаме уморени. Мисля, че това е така, защото наистина сме малко уморени, но не и счупени, а борбата ни с коронавируса продължава", заяви Зеленски.

Украинският лидер подчерта, че властите продължават да работят за предотвратяване на разпространението на COVID-19. Той съобщи, че в страната вече са пристигнали четири полета от Китай и Южна Корея, доставящи "всичко необходимо" за борба с епидемията.

Зеленски също отбелязва, че държавата увеличава собственото си производство на медицински маски и защитни костюми. "Продължаваме да произвеждаме един милион маски на ден", каза той.

Президентът каза още, че украинското правителство е разработило пакет финансова подкрепа за населението: 66 милиарда гривни, което е приблизително 179 милиарда рубли, ще отидат във фонда за борба срещу коронавирус, за да се увеличат плащанията на лекари и граждани, които са загубили работата си. Освен това правителството ще отпусне допълнителни 30 милиарда гривни за плащания на пенсионери.