Вече втори месец апелативните магистрати във Велико Търново умуват дали да възобновят делото за убийството на Йордан Йорданов, известен повече като Даньо Лудия,от село Куцина. Обвинен за престъплението е едноръкият музикант Владимир Илиев, който излежава в затвора в Троян присъдата.

До казуса дали да бъде възобновено делото се стигна, след като ново разследване на търновски криминалисти уличи като истински извършител на престъплението Малкълм Райс, новият съпруг на вдовицата на жертвата Мария.

Както TrafficNews.bg вече разказа, тя и британецът дори направиха самопризнания след тест с детектор на лъжата. Главна прокуратура върна делото на апелативните магистрати във Велико Търново с предписание да се преразгледа, както и да се смени наблюдаващият прокурор.

Самопризнанията на бившата съпруга на убития Йорданов - Мария Илиева, както и на нейния настоящ мъж Малкълм Райс бяха направени преди 5 месеца, но веднага след това двамата се отрекоха от тях. Англичанинът и съпругата му заминаха за Лондон, което роди съмнения сред близките на Илиев, че смятат да се укрият. По-късно Мария Илиева се завърна в Куцина, но всички опити на екипа ни да разговаря с нея удариха на камък. От няколко седмици у нас е и съпругът й Малкълм, който  е засичан във Велико Търново.

Междувременно докато е в затвора, Владимир Илиев  написа писма до президента Румен Радев, главният прокурор Сотир Цацаров и  омбудсманът Мая Манолова с молба да преразгледат неговото дело и истината да възтържествува. На всички писма той получи отговор, че са изпратени до компетентната Апелативна прокуратура във Велико Търново. А, там проверката по случая буксува вече втори месец. Няма и отговор на Министерството на правосъдието дали екипът ни може да заснеме интервю с Владимир Илиев в затвора в Троян.

Владо от Куцина до президента: Помогнете истината да възтържествува!Новите факти са категорични, че не съм убиец, пише едноръкият музикант