Едва петима министри ще участват в петъчния парламентарен контрол.

Христо Иванов, министър на правосъдието ще отговори на въпрос за начина, по който се ръководят и контролират местата по изпълнение на наказанията. Просветният министър Тодор Танев ще даде пояснения по Закона за професионалното образование и обучение. Към него има и питане относно нормативната уредба, регулираща смяна предназначението на неизползваеми училищни сгради.

Към Танев има и въпрос за обучението на първокласници. Министърът на отбраната Николай Ненчев отново ще говори за архивите на служба "Военна информация". Той ще отчете и какво се прави за почистване и обезопасяване на района на площадка Иганово към "ВМЗ" АД - гр. Сопот. Четвъртият министър, който ще отговори на депутатски питания е Вежди Рашидов. Към него има въпрос за това ще бъде ли възстановен каменният кръст-мемориален паметник, изграден през 1878 г в местността "Кръста" в столичния район Лозенец. Спортният министър Красен Кралев ще говори относно предприети действия във връзка с разработването и изпълнението на проекти, финансирани със средства на ЕС, в областта на младежта и спорта, както и за субсидирането на Българския футболен съюз.

Поради участие в заседанието на Съвета по икономически и финансови въпроси в Латвия, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на финансите Владислав Горанов. Поради предварително планирани ангажименти, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Поради провеждането на съвместно заседание на правителствата на Република България и Република Румъния, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министър-председателят на Република България Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова,вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на здравеопазването Петър Москов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, и министърът на туризма Николина Ангелкова.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg