Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Няма опасност за валутния борд, няма опасност за курса лев-евро, няма опасност доходите и пенсиите да не се изплащат. Това коментира пред Нова ТВ служебният премиер Гълъб Донев.

„Няма опасност да изпаднем в дългова криза, защото служебното правителство прави всичко възможно. Повишаваме събираемостта, която за януари и февруари е с над милиард и 300 от тази на редовното правителство”, добави той.

Относно доклада на Финансовото министерство, министър-председателят каза: „Това е един нормален доклад, който следва бюджетната процедура всяка година. В него няма нищо притеснително”, уточни Донев.

„Фалит на държавата е по-скоро заглавие, което излезе в медиите. В доклада никъде не се споменава такова нещо. Точно обратното - финансите на държавата са стабилни, благодарение на управлението на служебното правителство”, подчерта премиерът.

Пред фалит ли е България, или се всяват излишно страхове? Говорят икономиститеОгромните помощи на калпак не се правилната политика, смята Юлиан Войнов

Финансовият министър си промени мнението: Риск от фалит у нас нямаВелкова предупреди, че трябва да има промяна в държавните политики

Министърът на финансите: България е пред фалитМоже да се наложи взимането на заем от МВФ