"Не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да е било", това каза на излизане от сградата на . Главна дирекция "Национална полиция" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Днес той е викан на разпит, като според някои източници поводът е сигнал на гражданската организация БОЕЦ, свързан със снимките от спалнята на Борисов. Софийската градска прокуратура миналия месец поиска от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от въпросните снимки.

"Извикаха ни по телефона всичките", добави Борисов, но не стана ясно кои са всичките. 

Експремиерът обаче добави към журналистите: "Бързо са ви викнали, да има, че Борисов са го викали на разпит". 

Първо как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи, как съм успявал да държа найниската цена на газа години наред, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред, как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията, иронично обясни той за какво е бил повикан да го разпитват.

На излизане от сградата Борисов побърза да се качи в автомобила си, който по традиция собственоръчно шофира. 

Припомняме, че това е вторият разпит на Борисов за месеци, след като през юли дава показания по 3 сигнала, включително за заплахи, стигнали до вътрешния министър Бойко Рашков. 

Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди за разпита. 

”Да, вярно е. И това е съвсем нормално. Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Аз и онзи ден отбелязах, че доверието в нашата прокуратура липсва, тя прекрати проверката, много добре знаете - прокурорът, който беше натоварен с тази задача, заяви открито, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала. И по такъв начин целта е да бъде злепоставен”, коментира Рашков