Различните участъци от бул. „Александър Стамболийски“, които трябва да се разкопават заради реализацията на ВиК проекта за Южния обходен колектор, ще се затварят след празниците. За това се разбраха зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов със Савина Тодорова – технически ръководител на проекта.

„Докато се съгласува временната организация на движение, ще влезем в почивните дни около Коледа и Нова година, а реалната работа ще  започне едва в началото на януари 2023 г. Така по празниците ще има затворени участъци по бул. „Александър Стамболийски“ без да се работи в тях, а това ще затрудни пътуването на хората, които по празниците посещават роднини с други населени места, пазаруват и т.н. По-разумно е да се започне работа в началото на следващата година“, категорични бяха и двамата заместници на Здравко Димитров.

Това искане беше подкрепено и от кмета на район „Южен“ Костадин Язов и прието от представителя на фирмата изпълнител.

Изграждането на Южния  обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК проект „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив”.

Започва се! Затварят бул. „Ал. Стамболийски”, обещаха ул. „Даме Груев” да е готова до КоледаИзкарват по Околовръстното тежкотоварен трафик, за да се облекчи движението

Кючука 2023-а: Придвижването невъзможноЗатварят 7 основни отсечки в район „Южен”, много от тях ще съвпаднат