Йосиф Миладинов стана спортист номер 1 на Пловдив за 2021г. Вижте какво заяви младият ни плувец след като получи приза.

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен, на Община Пловдив, на семейството ми и всички, които ме подкрепяха. Беше страхотна година с много емоции. Надявам се следващите две години преди Олимпиадата в Париж да бъдат също толкова успешни. Надявам се колко се може по-скоро да имаме в Пловдив басейн с олимпийски размери. Има много неща, които трябва да подобря", заяви Миладинов. 

"Тази година това, което направи Йосиф е нещо колосално за българското плуване. Той е първият плувец при мъжете с финал на Олимпиадата. В нашия спорт конкуренцията е огромна. Съжалявам, че не успяхме да участваме на Световното първенство, защото той се разболя с коронавирус. Пожелавам му всичко лошо да го остави зад гърба си и вярвам, че ще се представи много достойно на Олимпиадата в Париж. Абсолютно заслужено той е спортист номер 1 на Пловдив", заяви треньорът на Миладинов - Стефан Георгиев. 

"50-метровият е болната тема на град Пловдив. На този басейн, който тренираме в момента бях на 17 години, когато се откри, но в момента съм на 67. Работя на същия басейн, което е срамно за град като Пловдив да нямаме 50-метров басейн. Надявам се да се отпусне финансиране, защото Пловдив ще нуждае много от 50-метров басейн. Ние доказахме, че въпреки тези условия 25 години отборно сме шампиони на България. С 50-метров басейн ще имаме още по-големи успехи. Надявам се колкото се може по-бързо да започне строителството на басейна", каза още Стефан Георгиев относно болната тема за пловдивския спорт изграждането на нов 50-метров басейн.