Как в едно пространство могат да се съчетаят неповторимият усет на италианците към красивото, невероятната българска архитектура и магията на класическото ни изобразително изкуство? Отговорът на този въпрос дават дизайнерите на новия хотел-бижу на Пловдив „Резиденс Сити Гардън”. 

Разположена в сърцето на града - до Цар-Симеоновата градина, сградата по вълнуващ начин си говори (общува) с архитектурния ансамбъл по ул. „Велико Търново”. Съвременната интерпретация на знакови за Пловдив сгради е пример за естетска намеса в градската среда. 

„Резиденс Сити Гардън” е бутиков хотел,  съобразен с прекрасното си разположение. Панорамни тераси дават възможност на гостите да се насладят на красивата гледка към Пеещите фонтани и градината. 

Само на ръка разстояние са центърът на Пловдив, Старият град, Римският форум. От 2019-а, когато градът ще бъде домакин на инициативата Европейска столица на културата, бутиковият  „Резиденс Сити Гардън” ще предложи на гостите си и възможност да ползват екскурзовод, който да ги вземе от хотела и да ги запознае с красивото лице на града. 

Преживяването в сътворената от арх. Раймондо Флакомио сграда е неповторимо.  Естетиката и удобствата на съвременния свят по неповторим начин комуникират с изкуството на забележителни художници-класици и  съвременни живописци. 

Творбите им населяват всички пространства – лоби бара, хотелската част, ресторанта. Украсяват всяка от 22-те стаи, студиото и президентския апартамент, с които разполага „Резиденс Сити Гардън”.  Създават незаменимото усещане за уют и хармония, каквито човек чувства и у дома. 

Елате и се поглезете с най-изтънчените удобства и услуги на нашия хотел. Докоснете се до комфорта на стаите ни. Запечатайте незабравими моменти и спомени по време на престоя си в Пловдив, докато се наслаждавате на една истинска почивка, в максимален комфорт и луксозна обстановка. Сред удобствата, които ви предлагаме, можете да откриете елегантен лоби бар с камина, конферентна зала, фризьорски салон и масажен кабинет. В подземния паркинг, с който разполага „Резиденс Сити Гардън”, има и възможност за зареждане на електромобили.  Всичко, от което имате нужда за една пълноценна почивка, оставете на нас, канят от новия пловдивски хотел.

Наред с всички възможности да се почувстват специални, гостите ще задоволят и кулинарните си рецептори. За менюто им се грижи не кой да е, а шеф Таньо Шишков в ресторант Nobel by Chef Shishkov.  Менюто на именития готвач предлага изключително добро съчетание на сезонни продукти  от България и изтънчеността на европейската кухня – пилешко филе с пармезан и хамон, свинско бонфиле с гъши дроб, патешко магре, неустоимо вкусно барбекю, биск от скариди, класическа френска лучена супа, сен жак, скариди.  Десертите – пуширана круша, панакота от тиквеник, пистачо чийзкейк, са още един щрих към усещането, че клиентът е господар в комплекс „Резиденс Сити Гардън”. 

Резервации за една незабравима почивка можете да направите на: 0886776000 и наwww.residencecitygarden.com .