Върховният административен съд  потвърди решението на КЗК, с което се отхвърля жалбата на Алианс билдинг груп" срещу обществената поръчка за вторият етап на реконструкцията на бул. „Голямоконарско шосе”.

След това решение от Община Пловдив могат да рестартират поръчката и да продължат към избор на изпълнител за втория етап.  Не е изключено и след отварянето на оферти и посочване на фирмата, която да извърши ремонта да има втора порция жалби в КЗК и ВАС.

Първата част от реконструкцията на входната артерия на града бе завършена на 15 септември, но следващия едва ли ще започне до края на годината. 

Реконструкцията и разширението на трасето ще струва з15,6 млн. лева без ДДС, като средствата са от държавния бюджет.  Така реконструкцията на вътрешноградската магистрала на Пловдив ще струва 30 млн. лева само в землищната граница на Общината.  

Участъкът в новата поръчка е около 900 метра.  Предвижда се реконструкция и разширение на шосето, както и изграждането на локални платна.

Дейностите включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и кръгово кръстовище. Също така ще се изгради нова канализационна мрежа, осветление,  както и озеленяване и напоителна система.

Максималният срок, който е даден от Община Пловдив е 550 дни за реализацията на всички дейности.

След като бъде завършен този участък, топката ще бъде в Община „Марица”. Те подготвят последният етап от шосето, който е 3 км и свързва Пловдив с АМ „Тракия” през пътен възел „Царацово”.