На 1-ви юни кметът Димитър Иванов подари театрална постановка на малчуганите от всички детски градини в община „Марица“.

1200 деца от 16 детски заведения с интерес изгледаха спектакъла „Приказка за приятелството“, представен от актьорите на театър „Слънчо“.

Герои в него бяха семейство патета, които живеят край реката. Малките зрители бяха възхитени от забавните случки и диалози в представлението. Поуката от приказката бе, че без приятели не може, а думите „Благодаря“, „Моля“ и „Извинявай“ са в основата на всяко приятелство.

Над 90 деца от ДГ „Здравец“ и НУ „Граф. Н. Игнатиев“ в с. Граф Игнатиево пък отбелязаха 1-ви юни с весел детски празник с много смях и забавления.

Кметът Димитър Иванов припомни, че здравето на децата, както и радостта в техните очи, винаги са били на първо място за общинското ръководство. В специален поздравителен адрес той честити празника на всички малчугани и пожела „детството им да бъде приказно приключение, с безкрайни игри и веселие“.

„Аз съм щастлив, когато виждам усмивките да греят на лицата на децата на община „Марица“  – нашето по-добро и по-красиво бъдеще. Това за мен означава, че аз и моят екип сме си свършили добре работата и сме направили всичко по силите си, затова те да имат безгрижно детство“, заяви Димитър Иванов.

За празника на детето всички малчугани от детските градини в община „Марица“ получиха и подарък – пакети с лакомства.