Десетки гости, майки с деца и жители на район „Източен“ се включиха в традицията по тържественото запалване  на светлините  на Коледното дърво в парк „Каменица “.

Изящното  богато украсено дърво, което тази година е 10 м., грейна в целия си блясък  точно в 18.00 ч., след като всички заедно отброиха последните секунди до кулминацията, придружена от пищни фойерверки.

Различното тази година е , че тържеството  за първи път се провежда  в обновената  част на парк “Каменица“.

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов пожела на всички здраве и оптимизъм и сподели, че това е най-важният ден в годината за него- да види толкова усмихнати хора, приятели и деца, събрани заедно с надежда за по-добра 2022 година. Той благодари на целия си екип от районната администрация за работата в полза на жителитена на  района.

След посрещнатото с овации приветствие започна празничната програма.

Новоизградената модерна  сцена бе озарена от детски песни и  малки коледари, изцяло  в духа на настъпващите Коледни и Новогодипни празници.

За празничното настроение  се погрижиха   децата от   Арт група „Славена“ с художествени ръководители Мирослав Караделев и Елена Сарафова. Те  изпълниха  едни от най-хубавите коледни песни „Коледно звънче“,“Благослов“ и „Отново е Коледа“ . Истински интерес предизвикаха  и малките коледари от ДГ „Наталия“с директор Елена Василева , облечени в български народни носии, ямурлуци , калпаци и автентични геги , които  поздравиха участниците  и  гостите  с изпълнението  на един от  традиционните български обичаи – Коледуване.

По инициатива на кмета Иван Стоянов, децата участници в програмата получиха подаръци – книжки.

Събитието беше предавано на живо във  фейсбук страницата на районния кмет Иван Стоянов, а запис беше направен с дрон.