„Гордо развявайте знамето на спортното училище, на Пловдив и на България по всички възможни национални и международни състезания. Дано да имате честта и да чуете химна на почетната стълба на медалистите“, с тези думи заместник-кметът Георги Титюков се обърна към учениците от спортното училище „Васил Левски“, които днес честват своя патронен празник.

Той поздрави от името на кмета Здравко Димитров, който е възпитаник на учебното заведение, което е подготвяло и продължава да тренира медалисти в различните спортни дисциплини.

Днес се отбелязват 149 години от обесването на Васил Левски и в цялата страна има различни събития, с които се почита паметта и делото на Апостола на свободата.

Ученици и официални гости на спортното училище в Пловдив се поклониха пред паметника на Дякона, като поднесоха венци и цветя, а по-късно се състоя и официалното награждаване на 10-те най-добри спортисти в залата на славата.

Във връзка с патронния празник на училището организира и конкурс на теми: „Васил Левски – частица от сърцето на всеки българин“; „Защо Левски е най-великият българин?“; ”Роди се и поведе ни в борба. Обесен бе, но нивга не умря!”