7 поредни победи реализира служителят на район „Централен“ Никола Ташев в предаването „Последният печели“ по БНТ. Младши експерт „Архив“ в администрацията на най-големия пловдивски район участва в телевизионната игра през януари.

Колежка от отдел ГРАО убеждава Никола Ташев, докторант по „Международно право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, да попълни анкетната карта и да се включи в забавно-познавателното куиз шоу.

„Не бях сигурен, че ще се справя. Ако трябва да съм честен, дори си мислех, че няма да победя нито веднъж. Изненадах се от себе си“, споделя Никола Ташев.

Безрезервно в него вярват майка му, приятелите му, колегите му и феновете на „Локомотив“ Пловдив, сред които е и той.

В първото предаване побеждава свой колега от ПУ „Паисий Хилендарски“, който е доктор по международно право. Като едно от най-големите предизвикателства, които преодолява в състезанието, определя разпознаването на оперната прима Анна Томова-Синтова в кратко видео.

Друг отговор, даден „на магия“ е, че небесното тяло, кръстено на името на бившия президент на Югославия Йосип Броз Тито, е астероид. Критичен момент е, когато губи с 200 точки от друг участник, който впечатлява с висока ерудиция и солидни знания, но успява да обърне резултата в 3-ти кръг.

Никола Ташев смята, че причина за блестящото му представяне в шоуто са натрупаните познания от стотиците книги, които е прочел, от многобройните научно-популярни филми, които е гледал, както и от факта, че като запален фен на предаването „Минута е много“, не е пропускал нито едно негово излъчване.