Колко пари, имоти и превозни средства имат хората, които стоят начело на пловдивските институции?   Отговорът на този въпрос дава веднъж годишно Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която публикува данъчните декларации на властимащите. В сайта на КПКОНПИ вече са публикувани декларациите на бивши и настоящи ръководители на различните държавни учреждения. 

Шефът на митнициата в Пловдив Павел Тонев е декларирал два апартамента в Пловдив, купени преди година с двор. Също така той има 4000 лева на влог. Колегата му от НАП Валентин Найденов не е декларирал нови имот, съпругата му е оповестила ипотечен заем на стойност 287 000 лева. Семейството има и 8 000 лева на влог. 

Директорът на НОИ Ивайло Иванов е вписал в декларацията си няколко влога на обща стойност 125 000 лева. 

Бившият директор на пловдивската полиция и настоящ главен секретар Петър Тодоров е декларирал два апартамента в Пловдив и къща с двор в Бойково. Имотите са придобити в предходни години. Той посочил в декларацията си и влог от 27 500 лв. 

Предшественикът му Йордан Рогачев и съпругата му са се сдобили в два парцела в Брестник и Прослав , всеки с размери 1 декар, като имотите са вписани на името на Николета Рогачева. Бившият директор притежава и 50 декара земеделска земя в различни местности край Стрелча. Сдобил се е и с "Фолксваген Каравел" на лизинг, на стойност 80 700 лв. 

Настоящият директор на ОД МВР Димитър Балев притежава жилище в Пловдив и 15 декара земи край село Градина. Той и съпругата му Весела Балева са декларирали два автомобила от марката "Шкода". 

Вече бившият областен управител Ангел Стоев е декларирал 280 000 лева влогове и налични финансови средства.  Той притежава скромен апартамент от 36 кв.м в Пловдив, както и ателие  в София от 59 кв.м. Сред активите му са с и апартамент на акт 14 в Чепеларе от 54 кв.м.