Рязко повишение на температурите в Пловдив предричат синоптиците за днес. Макар че времето ще е предимно облачно, максималните температури ще достигнат до 15 градуса. Сутринта също ще е доста по-топло от вчера, като термометрите ще отчетат стойности между 2 и 4 градуса. Валежи над града не се очакват.

В сутрешните часове на места в равнините и котловините на страната ще бъде мъгливо. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София около 1°. През деня облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на места временно до слънчево, но привечер от запад отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимални температури между 12° и 17°, в София около 12°. През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. На места от северозапад на югоизток ще превали краткотраен дъжд, в планините - сняг.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.