Ремонтът на част от Педиатричното отделение в пловдивската общинска болница „Св. Мина” е завършен. Става въпрос за детския кът, който е превърнат в място за игра на малките пациенти. Помещението е ремонтирано и боядисано, сложени са малки маси и столчета, както и всякакви играчки - писти за коли, детска кухня, конструктори, кукли.

„Болничният престой на всяко дете ще бъде съпътстван с игри и занимания”, коментира управителят на лечебното заведение проф. Петър Петров. 

Припомняме, че Педиатричното отделение бе в окаяно състояние. Въпреки че годишно оттам минават над 1000 деца от Пловдив и областта, ремонт не бе правен от години. Малките пациенти се лекуваха под падаща мазилка. Леглата бяха стари, дюшеците също. Липсваха и звънци в стаите, които да сигнализират за спешни случаи. В коридора нямаше достатъчно лампи. Отделението имаше нужда от боядисване и нови мебели.

За да се случи това, от болницата стартираха дарителска кампания. А първите събрани средства са инвестирани в стаята за игра.

„Днес продължаваме със смяна на вратите в цялото отделение”, информира проф. Петров.

Той и колегите му подготвят и втората част от благотворителния бал за набиране на средства. Необходимата сума за цялостно реновиране на отделението е около 100 000 лева, без закупуването на апаратура.