До 31 март се очаква да приключи ремонтът на пътя Раковски-Брезово.Пътят е част  от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия. 

Областният управител Дани Каназирева и кметовете  Павел Гуджеров  и Христо Енков днес направиха инспекц

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана. Проектът  се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

От близо 40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова, от фирмата-изпълнител, обясни, че на обекта се работи  по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт.  

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки.  Предвидено е да има и банкет, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

„ Добрата инфраструктурата е важна за всяко едно населено място в областта, както за развитието на икономиката, така и за хората, които пътуват всеки ден. В момента на много места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и  ремонтите дейности  на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай, допълни областният управител.