Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев се срещна със студенти от „Клуба на юриста“ към Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“

Днес, 10 декември 2021 г., районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев се срещна със студенти от „Клуба на юриста“ към Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ по тяхно желание.

Пред бъдещите юристи той разказа за професията на магистрата,основните функции на прокуратурата, събирането на доказателства и повдигане на обвинение, внасянето на обвинителен акт в съда и др.

Студентите питаха какви са условията за започване на работа като прокурор и следовател и къде и как се провеждат конкурсите.

„Колегите, които изберат нашата професия, трябва много да учат, да са сигурни в знанията си и да са отговорни  хора. Обществото очаква от нас  справедливост и ние полагаме максимални усилия да я получи“, каза пред бъдещите юристи Чавдар Грошев.

Студентите ще споделят своите впечатления от срещата си с районния прокурор на интернет страницата на „Клуба на юриста“.