Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за катастрофата на жп прелеза на пловдивското село Скутаре, където тази сутрин се случи жестокият сблъсък между влак и кола. 

Както съобщихме, инцидентът е станал към 7 часа сутринта, лек автомобил „Пежо 307“, управляван от 31-годишна жена, е преминал през линиите при спуснати бариери, при което е бил ударен от движещ се локомотив. При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място,  колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние. В лекия автомобил е пътувала и друга жена, на 67 години. Веднага на място са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са били откарани  в болницата с наранявания. 42-годишният машинистът е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя.  Локомотивът е пътувал в посока жп гара Пловдив.  

И в момента по случая се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Пловдив –  направен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели и др. 

След зверския сблъсък между влак и кола: голямо задръстване в района на прелеза край ПловдивЖената, управлявала колата, и майка са откарани в болница