"Ние нямаме информация за участие на лица от криминалния контингент в протеста. Организатор на протеста е синдикатът на пожарникарите. Информацията че имат оперативни данни, че криминални контингенти ще участват, ние нямаме такава. Желаем колегите от специалните служби към МВР да ни информират". Това заяви президентът на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков по повод изявлението на говорителя на МС Лена Бориславова от по-рано.

Тя съобщи, че вътрешният министър Бойко Рашков е информирал кабинета, че във връзка с готвените протести на пожарникари и полицаи тече организация в цялата страна от криминално проявени хора, които срещу заплащане са стимулирани да участват в тези протести. Част от тези лица са купувачи на гласове в различни региони, които са известни на органите на МВР. Освен това поне едно от лицата, които са в списъка от 19 души, които Кирил Петков предостави на прокуратурата, също има данни, че съдействат за организирането на по-масови протести.

Организаторите на протеста обаче отричат да имат подобна информация. Те смятат, че подобен сценарий е невъзможен, защото служителите се познават помежду си и няма как сред тях да бъдат внедрени провокатори

"Ние категорично се разграничаваме от такива лица, ако има такива. Протестът ще бъде мирен. Ние сме пожарникари и полицаи – отговорни хора. Не искаме да създаваме напрежение из обществото. Единствено настояваме за нашите искания. Реформите в МВР се правят на тъмно, без да се уведомят служителите. Това според нас е неправилно, защото касае съдбите на много хора", каза още Станков.

Той поясни, че лично е изпратил 3 писма на министър Рашков, но досега не е осъществена среща между тях.

Станков заяви, че очакват да имат покана от премиера Кирил Петков за среща по повод готвения протест, тъй като те са част от организаторите.

 Дали Бориславова е била подведена или е объркала протестите и е имала предвид протеста , готвен от "Възраждане" предстои да разберем.