Пловдив се сдоби с трето доброволно формирование. Неговото име е „Мейдей“, а ръководител в Красимир Каракашев, дългогодишен доброволец, участвал в справянето с десетки пожари, помагал при наводненията в Мизия и кв. "Аспарухово" във Варна.

Началото на новото формирование „Мейдей“ започва с набирането на доброволци.

„Започнахме съвместна кампания със Сдружение "Български ЩИТ" за набиране на доброволци. Вече имаме много желаещи“, каза Каракашев. Той добави още, че "до 31.12.2021г. можете да изявите своето желание да сте рамо до рамо с нас в полза на обществото. Ние знаем, че няма да е лесно, ще има трудности. Но също така знаем че заедно нещата ще се получат". 

Всеки доброволец ще премине през обучение, в което в рамките на няколко месеца ще придобие и професия „Спасител при аварийно-спасителни дейности и дейности по пожарогасене и земетресения“.

Доброволно формирование "Мейдей" България е първото формирование имащо право да оказва съдействие на ГД ПБЗН / СД и РД ПБЗН / на цялата територията на Република България без значение в коя Община е произшествието.
Екипът, които ще е реалност в близко бъдеще ще е подготвен и обучен да реагира адекватно на нуждите на пожарната, а заедно согнеборците ще помогнем там когато и където е нужно.
 
"Благодарение на общите усилия на сдружение Български ЩИТ , Доброволно формирование "Мейдей" България и Пожарна безопасност и защита на населението бе съставен план за взаимодействие на формированието с ГД ПБЗН", каза Каракашев.